tisdag 22 mars 2011

Har det hänt något?

Ja utvändigt har det inte hänt så mycket. Det är nästan färdigt. Inne har det hänt lite grann. Tyvärr hade snickarna åkt hem när vi kom till huset idag. Men vi vet att garaget är gipsat och vi såg att de har börjat gipsat i taket i vardagsrummet och väggarna i köket.

fredag 18 mars 2011

Snart klart utvändigt

Ja snart är de klara med utsidan av huset. När vi var där igår var garageporten på plats, stuprören nästan färdiga och alla byggnadsställningar nermonterade.

Notera kartongen som står på skorstenen. Hur tänkte de där????


Här har det blivit lite fel. Övre och undre rör är inte synkade, så de får gräva om den eller något. Hursomhelst får de rätta till det.

Vi gick en inspektionsrunda igår och vi hittade några brädor som måste bytas ut.

fredag 11 mars 2011

Taket är klart

Idag blev de färdiga med taket och de har börjat plockat bort byggnadsställningar.


torsdag 10 mars 2011

Vi tog en sväng...

Förbi huset idag, trots att det regnade och blåste friskt. Här ser ni hur långt de har hunnit med taket idag. Hoppas verkligen att stormen inte ska ställa till något i natt. Men den risken är nog inte så stor.

onsdag 9 mars 2011

Köksblandaren Nautic från Gustavsberg

Vår köksblandare är under granskning. Det har visat sig att kranen fäller ut höga halter av bly. Kvinnan som hade råkat ut för detta i tv-reportaget har egen brunn. Vi har varit i kontakt med en säljare av LB-Hus som i sin tur har hört med LB-Hus om de kommer att återkalla kranarna. Än så länge gäller det bara om man har egen brunn, men vi får se hur det blir. Jag har verkligen ingen lust att bli blyförgiftad. Jag har redan tittat på rostfria kranar, Nautic är i krom.

tisdag 8 mars 2011

Plåtslagaren har varit på besök

Vi tog en runda förbi huset idag för att se vad plåtslagaren hade gjort, nu har huset hängrännorna och övrig täckplåt på plats.


Det ligger ett par stycken takpannor på taket, ser lite roligt ut. När taket är färdigt kommer det ligga 2572 st svarta ytbehandlade takpannor.

Lås och handtag är på plats.

Det tog en liten stund innan vi kom på vad detta paket innehåller. Kan ni gissa???

söndag 6 mars 2011

Takpannorna har kommit

Vi var vid huset i går och där stod nu pallar med takpannor, plåt och lite annat smått och gott. Nästa vecka kommer plåtslagaren och sen ska takpannorna på. Därefter börjar arbetet inomhus.